Nadine Otten

Blog: X-Media Solutions ontwikkelt wereldwijd coatingplatform voor Ayold

Geplaatst op: do, 11/02/2016 - 09:22 Nadine Otten

Deze maand levert X-Media Solutions het online platform coatingsonline.nl van Ayold op. Een voor X-Media Solutions grote opdracht. Het platform bestaat namelijk uiteindelijk uit meer dan 60 coating websites met vijftig verschillende talen en honderden sub-websites. 

Bijzonder aan dit project is de omvang. Nick Bakhuis, Coördinator Online & Webdeveloper bij X-Media Solutions, vertelt: ‘Het project bestaat uit verschillende websites die goed gevonden moeten worden in de markt. Om hiervoor te zorgen, is ervoor gekozen om veel domeinnamen te koppelen aan het coating platform. Dit in combinatie met de meertaligheid maakte het projecttechnisch in kaart brengen van deze opdracht een mooie uitdaging. Het platform is nog niet live, maar we zijn tot zover al zeer tevreden met het resultaat.'

Trots op samenwerking
Erik van der Schaaf, Statutair Directeur van Ayold, ervaart de samenwerking met X-Media Solutions als zeer prettig. ‘We hebben in Senefelder Misset en X-Media Solutions een ontzettend fijne partner gevonden. We waarderen het onafhankelijke advies en de deskundigheid van deze bedrijven enorm. Daarnaast is de communicatie open en zeer gestructureerd. We zijn echt trots op deze samenwerking en het eindproduct.'

Wereldwijde verbinding met 260 domeinnamen
Ayold is sinds 2014 actief als een onafhankelijk agentschap in de markt van coatings. Om hun business uit te breiden zetten ze een online platform op, waar coatingbedrijven uit de hele wereld  zich op aan kunnen sluiten. Dit doen ze door middel van het uitrollen van 60 websites in 50 verschillende talen. Aan het platform kunnen de 260 verschillende wereldwijde domeinnamen van Ayold gekoppeld worden. Via het platform dat we binnenkort opleveren kunnen zij deze ‘subsites’ zeer eenvoudig uitzetten bij haar klanten. Doel van het online coatingplatform vanuit Ayold is uiteindelijk om coatingbedrijven wereldwijd te verbinden en vraag naar en het aanbod van coatings samenbrengen.Op de foto van links naar  rechts:
Jitse Jan Bok (Ayold), Erik Ernens (Commercieel directeur Senefelder Misset), Erik van der Schaaf (Statutair directeur Ayold), Vincent Walstra.

Neem contact op